ting!

tuan tanah.. fidaLouVeMUsik...

My photo
nothing special about me.... simple jer... kawan2 yg knl aku jer tawu aku jenis cm ner...heheh

Tuesday, August 19, 2014

HAPPY IN 2014 =) BIAR GAMBAR BERBICARA =)

HAPPY WITH MY BELOVED FAMILY!!

Wednesday, August 28, 2013

CELAKA

The word of CELAKA...bagi sejuta pengertian. ..I hate you so much. Apa boleh buat.buat baik.buat jahat.lagi la org x suke. Sesali kehadiran kau dlm hidup aku. Sama seperti kau rasa kehadiran aku hanya beban . Aku hanya tempat dia pergunakan aku. HABIS MADU SEPAH DI BUANG.itu lah perumpamaan untuk kau. skarang itu kau buat kat aku.ingat lah .sekarang Allah bg cash. One day kau akan rasa. Masa tu.baru kau tau.bahananya.dan masa itu.mungkin.MUNGKIN. kau ingt balik apa kau buat kat aku. Aku sering kali terfikir??? Apa lah yg aku buat pada kauuu sampai benci kan aku??? Dan kata2 yg sering kau katakan kat aku tu..JANGAN DISEBAB KAN 1 KEJAHATAN NYAA ...LUPA 10 KEBAIKAN NYAAA... kata2 kau tu mmg kene balik kat kau. Pada masa kau sedar itu. ..atau skrang.atau kau x mungkin. Aku x perlukan kau lagi. Remember this YOU ARE NOTHING TO ME. satu pesanan.mana ada kawan baik sendiri yg da mcm family ckp CELAKA???!!!!.. Kau tu hanyaa plastik.luaran baik.dalam?? Aku dah cukup kenall kau.dan aku x mau kenali kau.enough.

Tuesday, November 20, 2012

sorang2 akan menjadi.....

hmmmm baru2 ni....aku sedih gileee.... bile dpat tau kawan yg sangat aku rapat kat poli.. which is ira...nur syahirah husin.... sedih tak dpt digambarkan lagi...=(.... die telah pon mendirikan rumah tangga..... telah pon pon menjadi milik org lain..iaitu suaminyaaa....ADAM... adam jaga die baik2 ea.....kami syg kat die....
adakah kami akan berhubung seperti biasa??? selepas die bergelar isteri org... hanyaa ALLAH je tau.....jangan lupe kan kamiiii...=(
hmmmm lepas je ira.....farah pulak akan mendirikan rumah tangga... lepas tu miza .....lepas tu myb ilaaa.... sorang2 akan menjadi milik org len.... aku pon tatau bile....calon pon xde...xpe na focus career dulu... SEMOGA PERSAHABATAN KAMI KEKAL SAMPAI SYURGA...

Thursday, August 2, 2012

ramadhan dan syawal

kini tgh melalui bulan yg mulia..bulan ramadhan... hati sayuuu jee....mcm2 dugaan telah ku lalui mungkin ade hikmah nyaa... AKU REDHA YA ALLAH... dari hari ke hari,,,,aku merindui mak ayah....bukan bulan ni je...tp sejak dulu lagi... aku na citer mcm2 masalah aku....aku tau kalau mereka ada mereka akan dgr masalah aku.. kini aku hanye punye ALLAH S.W.T ...hanya dia yg satu.... aku merindui mak ayah....=(

Tuesday, July 24, 2012

selamat menyambot ramadhan al mubarak...

selamat menyambut ramadhan al mubarak to family and friends and to readers luv u olsss

Friday, December 23, 2011

tak tau kat sape na luah...??



huaa....
dok cini (uum) stress ...da lama kot x blik....
bkn masalah blik...
dah mcm2 masalah boleh jadi dan dah terjadi....haih...
kadang2 aku tak kuat....nasib baik ade bubu...hummm
kadang2 aku rindu mereka berdua...
aku rase mereka je pham aku....
baru sat tadi tgok cte 100 hari kematian...
haih insaf pulak asenye...
terasa diri ni bnyk pulak dosa....terasa na titis air mata tp aku tahan...
rindu nye aku pada mereka...

Thursday, October 6, 2011

saya sayang kamu selamanyeeeeee............

SAYA SAYANG KAMU SELAMANYA...
SAHABAT2....

Friday, September 2, 2011

perjalanan di syawal...~~kk~kl~jb



akhirnye....aku sampai juga ke destinasi yg aku impika
n dulu....
ketika cam xdpat na bertolak ngn si dia....dulu =(
syawal ke 3....
bertolak ko johor baru....
dgn harapan dpt beraya dgn kazen zati sekeluarga dan kawan2 uum....iaitu pae,awin n saa....
harapan semua da dpt jupe....tp pae x dpat ketemu...atas reason masing2 bz....huaa..thinking positive!!!fida kemon2....
on that day i arrived terus plan ngn awin.....
kuar ngn awin...bersama familynye
.....

yg sangat grand lah uolsss.....perjalanan mula dengan ke kota iskandar...
kota iskandar yg akan menjadi mcm bandar kerajaan negeri johor...
mcm putrajaya....huaa...
mereka2 start ngn sesi photoshoot family...aku je nyebok...hahha..sory awinn...
ihihi....pas tu g teluk danga or danga bay..... sambung photoshoot...
pulang mcm seblom maghrib...
pulang ke impian emas...
lepas sat umah awin
....
then balik uma auntie nora....
pada keesokan harinye....jumaat...
saa ajak mai umah nyaa....alang2 kuar laa sekali kan??hhaha...bwk awin...
kuar bersama viva....
jalan2...ngn awin n saa....
pae cm x dpt join sibuk beraya....
cam terkilan gak kot...x dpt jupe dio....huhuh...
mulekan perjalanan dari rumah awin....saa pon dtg uma awin.....
terus jalan g jb...cs....sibuk mencari parking....
hahah..takot kene saman rm150...bek aku byr duit parking rm3.20 je...hahaha..
pas tuh g diorg bwk jalan g istana garden...

pas tuh ke hutan bandar.....
then aku request kat awin n saa...
aku na g kota tinggi lew uolsss....
walopon x dpt jupe orgnye.....
dpt jupe pekan pon jadi lah......sob3...
after g kota tinggi....
g beraya umah saa kat taman puteri wangsa....
mkn2 kuih2 yg ado....yg penting yg saa buat...hahha.
huaa....terus anta saa blik...
then....aku ngn awin terus perjalanan dgn ke danga bay!!!men roller coaster BLACK HOLE!!...
hahah....jb da mcm bandar aku...hahah..
kejap je da taw jalan..hahaha...
bak kate awin t dtg da senang....ko da taw jalan...hahaha...
besh2...t na dtg lagi....
bg aku...johor sgt besh!!!beza ngn bandar2 yg aku da g....huuuu.....
insyaalaah akan tron jb lg..!!!=)....

Monday, August 22, 2011

penghujung puasa uolsss...










huaaa.......pejam celik..pejam celik tinggal 1 week left...dlm bulan ramadhan al mubarak..
tah bile lgi dpt ketemu bulan ini...huaa...
raya pon menjelang tiba......
hahah...duit raya pon...
tiba la sgt....untuk keluar dan terus keluar...hahaha
kene jimat lah uols....
after 1 week da na masok uum...kembali belaja.....adoiyaiiiiii

Friday, July 29, 2011

haha...kenangan di kepong uols...haha







semalam 29th july 2011....aku ngn baem n mak teh serta teteeee demok...
ado hajat na tgok muvie bru uols CAPTAIN AMERICA!!!
mule2 aku ingt....cam hongoh jew cter nye ...kalo based on poster die laaa....
when da tgok their muvie actually...PERGHHHHHHH!!!!
memang x rugi uolsssssss....haaa....

korang kene tgok uolsss~!!!!hihih

Thursday, July 28, 2011

ramadhan bulan kemaafan dan menginsafi diri....

Assalamualaikum...saya memohon beribu kemaafan dan beribu keampunan seandai ad kata2 sy yang menggores perasaan anda semua...kadang2 sy sendiri tidak mengetahui silap sy...harap dimaafkn..di kesempatan ini sy mengucapkan selamat berpuasa di bulan ramadhan dan ingatlah bahawa ramadhan adalah sbaik2 bulan..dan pintu keampunan terbuka seluas2nye..same2 la kiter menghayati keindahan bulan ramadhan selagi jasad masih dikandung badan...ps:/anggap lah amalan atau pun ibadah yang dilakukan adalah amalan yang terakhir kerana kita tidak tahu keadaan di masa hadapan....salam ramadhan al-mubarak dr saya...salam...TAKBIR!!!!!!!MAAF ZAHIR DAN BATIN
  • PADA FAMILY DAN SEDARA MARA
  • KAWAN-KAWAN SEKOLAH PADANG AMPANG
  • KAWAN-KAWAN SEKOLAH RAJA MUDA MUSA
  • KAWAN-KAWAN SEKOLAH MAHKOTA SARI
  • KAWAN-KAWAN SEKOLAH RAJA PEREMPUAN KELSOM
  • KAWAN-KAWAN POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH
  • KAWAN-KAWAN UNIVERSITI UTARA MALAYSIA....
sayang anda sume....

Tuesday, July 26, 2011

aku x paham laaa....



dalam break semester ni....aku baru dpt cter sal aku kat uum....
yg x baik plak tuh......siyes aku x phm....yelah....tp mane d
e manusia perfect....

tp yg aku x puas ati tuh....dari banyk2 stdent kat sane...tp diorng pilih na cter sal aku...
so aku na share laaaa...kat uols....la kan....
hmmm.....






ada yang ckp aku ni memang suka carik pasal ngn orang len ker???yeke???
kalo die xcarik pasal ngn aku or die usik kawan2 aku...
aku xkan carik pasal ngn die...
itu je aku punye prinsip....
bole lak kumpul ramai2 pastu ade cter sal aku....x phm ler...bkn geng aku plak tuh..
kalo geng aku ....i dun mind!!!hihihi
tp kan...ada yg sampai kan kat aku si Q bkn nama sebenar...
boleh lak...ckp mcm2....
aku dpt cter ni pon dari si Q....
tataw laa..kot si Q tambah2 cter3...
yelah aku bkn nye baik sgt pon...tp
mane de manusia perfek dlm dunia ni...
tah2...die ade cari pasal ngn aku...tp aku malas jadi mcm die....
cter2 mcm2...
MANA ADE MANUSIA PERFECT DLM DUNIA NI...

Tuesday, July 19, 2011

oh uum


aku da TER hilang kan.....kad matrik.....
lupo letak mane..........adoi...cam ner na masok niiiii....???
oh uum......=(

susahnyeeeeeee.......kurus...

huaaa susahnye na kurussss......
sehari2 kene jaga makan.....
boleh ke aku kurussss???
aku konpiussss.....
sempat ke aku na kurus sebelom bln 9 ni??
x pena2 g jogging....
pegi jog...
huaa..
semoga tuhan mengrahmati permintaan aku ni...
kawan2 doakan sy..
sy na buktikan sy bole kurus!!!ihihh
last ucapan saya...
SAYA SAYANG KAWAN2 SAYA....DARI SEKOLAH HINGGALAH KE UUM!!!
SAYANG ANDA SGT!!!

Monday, July 4, 2011

hari nih ari isnin

huaaa......bersamaan 4 july 2011.....
tinggal bape minggu and bape ari jew na menjelang ramadan.....huaa........
puasa x ganti abis ag.....damn!!!
sakit tekak menjelang tibe!!!adoi....
rini aku dah renew roadtax......
my beloved vivaaa.....viva...cooper....
aku mcm ade potensi na demam....huaaa...
x larat na cte bnyk.....=(

Thursday, June 23, 2011

huhu...selamat hari bapa......

baru2 ni.....hari bapa.....hari ayah lah......aku windu nye kat die.....
bergelar....bapa and ibu....tpppppp
aku yg melaluinye aku taw......
aku rindu ngn kasih syg ayah ngn mak aku....
esply ngn ayah....
aku x puas merasa kasih sayang die....
aku sangat merinduinye.....=(
huaaa....ayah2.....=(.......

Saturday, June 18, 2011

andai


Andai takdir mengizinkan
aku undur waktu
akan aku susun langkah
akanku curah warna...tiada kelam
namun apa daya
Andai ada pilihan
aku ulang detik
akan aku imbas saat kenangan silam

kembalikan
sinar di hidupku
kesempatan kedua untukku
genggam semula kebahagiaan dan kejayaan
sebuah harapan yang terlerai
rasailah kesan sesalanku
kan ku beralih arah

andai takdir
mengizinkan ku mengundurkan waktu
andai ada pilihan
ku ulang detik
akanku imbas saat kenangan silam
kanku kembalikan
sinar di hidupku
kesempatan kedu
a
kesempatan kedua untukku
genggam semula kebahagiaan dan kejayaan
sebuah harapan yang terlerai
rasailah kesan sesalanku
kan aku beralih arah

andai takdir
mengizinkan..... ku mengundurkan waktu....

saya benci diri saya.....=(


hmmm..keadaan kejatuhan.....


hmmm....kembali berkarya.......
rase mcm xde tempat ag na share masalah.....sini je....sob3.....
masalah stress melanda diri...dari utara (kedah ) samapai tgh negara(sungai buloh).......huaa...
bile laaa masalah na abis niiiiiiiiiiiiiiiiiiii??????????????
dari utara stress ngn stdy????blik umah.....(perak )stresss lagi terok....tensen.....
dtg tgh malaysia (sb)....masalah keje plak....wat the hell!!!!....
dtg plak masalah dari kedah....(result)..yg cm taik!!!...
realy stress.....tp...
.cam telah lame ku menduga....telah lame ku taw.....
mcm leyh kene serangan sakit jantung gak laa.
..hahah..da laaa lepas tgok KL gangster....hahaha
mmg na jadi gangster ah pas ni......
huhu
hmm.....mcm mane na berdepan ngn manusia2 sem depan...damn...!!!
hmmm.....aku redha ~
..skung ni aku sorang jew.....bintang aku da jauh....
idup sendirian di rantau org...uhuhuh....
aku hanya manusia biasa....huaaa.....

Wednesday, March 23, 2011

reality kehidupan aku dan sekitarnya......

hmmmm....
da lame rasenye x berblog.........
rini 24/3 /2011 pada jam 4.14 pagi okay!!!aku x boley tdo....huhuh....
boleh dikatakan sepanjang mase aku x boleh tdo.....uhuhuh......tp kalo dpt tdo pergh!!!!!nikmat...hahah
dari time ade kelas ag na berblog tp....tiada lptp depan mato.....haih.....
dugaan hidup sem 2 ni.....yg aku salu wat masalah....
kuliah ponteng....malas p kelas..berangan dlm kelas...haih...naseb bek ade kawan2 di sekeling2 yg bg semgt!!tp...
kadang aku sendiri sukar phami diri aku sendiri....uuhuh....
kerap kali teringt org yg sgt aku syg......uhuhu....=(...
celik je mata.....aku ingt ade ....tp...itu sume sekadar khayalan....
hanye tuhan je tahu betapa aku rindu kat mereka!!!!
teringt mereka aku menangs....huuu....
ade yg ckp....ape guna menangis??bkn boleh ubah pape pun.......uhuh.....yup btol....tp bg aku tuh je cara untuk aku.....kerana aku dilahirkan bongsu agaknya......huaaa...terasa sorang jew......
family members pon da besar.....sume bwk haluan sendri....uhuh
haluan untuk aku???maseh non ado okay!!!!!uhuhu
mengenang kan nasib yatim lah piatu bak kata lirik sri mersing!!!
huaa....tkot sakiti hati org len.......risaw jer....
tp nape laaa...org len...boleh jew wat cm tu erk???uhuhuh
nasib bek laaa aku dikurniakan kawan2 yg terbaik pernah aku jupe......uhuhuh...
ulalat(toink)...aina...awin linda amy saa mija freha....hmmm syg korang sampai bilo3...
mmber poli terus support esp ira...thnx ram....uhuhuh...
kawan2 sekolah bff....zaty...wa...che ah.....dan sekalian yg len...huaaaa
uhhuuh.....syg korang jua.....bff forever!!!

Wednesday, December 1, 2010

bencana banjir bersama kwan2....+ diteruskan dengan exam week....

hmmm.....kedah ritu dilanda banjir yg sukar dibygkan....mcm2 berlaku....aku sendri pernah redah banjir bersama kengkawan uum....awin..amy miza....dan aku..huaa...mcm2 la....adoi pening jugak....
aku rase bersalah gak bila aku yg ngajak mereka....kalo x diorg x kn terlibat dgn kejadian ni..huaa...sory kat korang....
time tuh dekat da ngn final exam...
tp x lame tuh nasib bek aku terima satu berita....exam final ditunda..lega cket....pas tu sume pulang ke kg halaman masing2....huaaa
skung ni....da na ujung tahun 2010...papai this year....dah satu sem pon aku kat sini....huaa
la ni tgh final exam...
da lepas da 4 paper.....
tinggal satu paper....
kenegraan...negara bangsa.....
haha
ritu mase jawap paper kira ade wat careless....damn!!!!
smoga x kaco pointer sgt...risaw.....doakan saya ya!!!
skung ni ade lagi gap 8 hari untuk paper sterus nye....
tah blur tataw na wat per....
tp kene stdy gak takot stdy las minit...hahaha
kelam kabut eh...
kalut.......


Friday, October 22, 2010

new life!!!with new....people!!!

huaaa..start with new life......sumting new!!new environment.....
new people myb....
say good bye to old life!!!~

Tuesday, October 19, 2010

berakhir segala....

sebuah persahabatan...rupenye..selama ini aku dipersalahkan atas sebab aku sygkan mereka...wahai yg bergelar sahabat......aku dlu...tp kini tidak lagi....
tidak sangka..ini pengakhiran....
mungkin aku seorang yg terOVER....maafkan aku....
kerana aku terlalu sygkan kawan2...
tp ade kawan2 yg lebih syg kan kaw wahai sahabat.....
ku dikata kan tidak ikhlas dalam berkawan???
sangat terluka hati ku wahai sahabat...
bukan seorang...tp ramai rupanya......
tataw mana silap persahabatan ini...
mungkin x diredhai.....
hanya kerana beza karier??belajar dan bekerja???
bagaimana aku ckp berkawan yg ikhlas....tidak membeza kan karier???
aku pon boleh ckp kaw juga seorang yg tidak ikhlas......
tp...aku na menjaga persahabatn.....
ramai ckp....INGT SUME ORG NA JAGA HATI KO JE KE??KAMI ADE PERKARA LEN YG HARUS DIJAGA.....(aku x pernah berfikir cam korang fikir)
sesunguhnya...MMG AKU MENYESALI MENGENALI KAW.......
=(.....
aku pon harap ko juga menyesali kenali aku.....huhuh..kenapa tuhan ketemu kan kita sebagai sahabat.........sesungguh nya sungguh menyakitkan hati masing2.......

Sunday, October 10, 2010



keindahan bersama.......
seronok mase dok kat uum kachi ni....lagi3 aras 5 blok f.....*arah timor....hahaha
mcm2 gelagat kenal....besh....
na cter pon cam da x reti....hahaha
di samping keseronokan kat sini...
ade plak kesedihan kat luar....
my bff....
nape buat aye cm ni....huhuhhu....
=(

Saturday, October 2, 2010

kenapa sume ni terjadi pada aku???


sangat kecewa ngn keluarga sendiri..........................huhuh..perkara yg paling menyedihkan............
huaa...kenapa ni salu terjadi.....
huaa...
aku pon ade perasaan untuk di jaga...huaaa....
walopon aku salu jaga hati org len tp...
nape mereka tidak seperti aku.......??
kali ni aku akn ingt smpai bile2 ok!!lantak laa ape na jadi.....ape yg aku ckp akan jadi kenytaan...
jgn ingt diri ko je pandai.....uhuh
~~~

Tuesday, September 28, 2010

kenapa aku!!!


kenapa aku rini tetibe sedih ea!!!!>????aku pon tataw nape!!!huaa.....
ase na cry forever lahhhhhhhhhhhhhhhhhhh......

Monday, September 27, 2010

happening!!!!hahaha..


hmm..semakin hari semakin seronok + selesa + happy + mcm2 lagi......dok kat kachi ni...especially kat blof F ni...aras 5 yer....sebelah timur je ( bak kate kak pura)...hihihih....
member2 semakin besh...happening ..haha
walopon aku maseh dgn life fb....tp life ngn kawan2 kat cini sgt bermakne OK!!!hahaah
mcm2 kawan2 aku jupe...means dari mcm2 negeri laa...dulu asek situ jaaa....laa ni da berkembang dari utara sampai selatan....hahaha.....
hmm..kami mcm wonder girls ok!!hahaha
bru sat da besh bgat...hahaha
btol x kawan2???mcm biasa...sume ni kenangan terindah......huaa..besh2..
weh aku syg korang weh.....1!!!!hahah
salam perkenalan kawan2 quuu
p/s sory laaa pic korang kcik.....hihih...
ni dilakukan semaga tidak berat sebaelah...ahahaha....

Friday, September 17, 2010

terus sakit..............


hmmm....rini terjadi segalanya....akhirnya...selalunya.....aku marah ...aku akan cepat sejuk....tp tidak kali ini........
huhu...bak kate ROSSA....hati yg kau sakiti.....
walopon die xde niat...tp.....aku da serik.....bagai kan....tidak mengenalinya lagi....sehari2 semakin jauh...aku cube untuk dekat.....tp....bkn hanye sebelah..pihakkkkkkkkk.....huhuh
mungkin juga takdir tuhan.......kamii x boleh jadi sahabat of the year.....huhu...aku redha......
salu aku ckp aku x kn hubunginya lagi...tp aku tetap kontek....tp hari ni...tidak lagi.....
aku x kn kotek pada yg tiada harapan menjadi sahabat.....
sahabat adalah seorang yg bermakna pada aku.....tp mungkin TIDAK Pada diaaaaaaa.....
so sorry....mungkin pada die sahabat....adalah perkara biasa.......huhu...start from today......sape yg tidak ingt aku..maka aku takkan ingt pada die selamanya....anggp sudah DELETE OK!...jika tuhan membuka hati ku....yg tah bilaaa...mungkin.....huuh.....

Tuesday, September 14, 2010

my real life!!

Yang amat pahit dalam hidupku ini
Sebuah kisah yang terjadi
Dan kini terbayang siapa lawan, siapa kawan
Di saat aku memerlukan

Mujurlah seorang insan yang kutemukan
Mengerti apa yang ku alami

Kalau dahulu semua indah mekar
Tetapi kini semua hambar
Sungguhku membencimu
Di atas perbuatan
Yang benar melukakan perasaan

Saat engkau jatuh dahulu
Akulah insan yang membantumu
Sebaliknya pula yang terjadi padaku
Kau hanya diam membisu dan berlalu
Tahulah aku sekuat mana perhubunganmu
Kau biarkan ku berdarah
Sedikit pun kau tak kisah
Kau memandang aku bagaikan sampah
Apakah kau terlupa
Satu kisah dulu kala
Cahaya yang kau miliki
Aku yang beri
Dari hati yang tulus

Ada baiknya
Ku ini bersendiri
Tanpa percaya sesiapa lagi
Sejarah kisah lama
Membuatku berhati
Agar diri tidak tertipu lagi
Paling penting ku percaya diri sendiri

Wednesday, September 1, 2010

tahap sabar die...da sampai kemuncak....huhuhu




hmm....aku ni sorang suke ....menguji kesabaran kawan2 aku.....saje na bg mereka menci aku....huhu....
na tgok.....suke carik pasal....huhuuh.....
tp die napaknya...mcm da x boleh sabar ngn perangai aku...huuh....
sume rancangan aku...huhuh...
suke cari pasal....mende kecik....itu lah aku...suke timbulkan isu....huhuhu...
tuh laaa...aku ade pantang....kalo org x jawap ape yg aku tnye....mesti jawap..x kesa laa ..lambt ke hape...xpe..janji jawap..huhuh.....
walopon aku wat cm tuh.....x bermakna aku x syg kat die...or mereka....
aku wat cm tuh sbb aku syg die...as my SAHABAT....walopon dalam msg aku ckp aku ni kawan je pon.....huhuhu.....
uhhu..aku xkn ckp mcm dulu lg...
kat msg...
biar lah aku ckp kat sini...

AKU MINX MAAF WEH....SANGT2....UHHU..THNX JADI KAWAN + SAHABT AKU......

=(

Tuesday, August 31, 2010

hampir dua bulan kat ujong utan...huhu...


hmmm.....pejam celik...pejam celik...dah dua bulan berlalu...aku jadi student...yg tah laaa..boleh ke lagi....menjadi student...hhahah...semakin hari...semakin kusut ...hahah..bkn rambut...hahah...
da lama x becerita rasenye....huuhh....
mane na mule ea??haaa....
mcm2 penngalaman kat uum sane....hahahha....di awal sem da sakit...sian2...hahah...
demam la hape laaa...leceh2...hahha
nasib bek ade rumit tersyg SITI AINA.dan ira....dari jauh mengirim air mineral satu kotak!!!ngn air badak...hahah...thnx ira...syg ko...syg sume2.....haahah...dan kwn2 baru yg caring...THNX KORANG!!
dah tuh..idup laa aku seperti student....len2....situasi yg berbeza ngn poli...big different!!!
yg beshnye.....agak bebas....ihhihi....boleh pakai jeans!!!jin xde suar!!!
hahahaha
dah masok u....kawan2 kat poli sentiasa ade di ingtn...seperti yg ade kat tepi2 ni...sume terbaik taw!!!!haaa....
walopon diorang ingt ke x..aku ni......yg makin jauh ditelan zaman...hahahah....
ari tuh aku dah lalui....1st exam kat sane..sebelom na blik raya jer...3 paper...mmg terbalik otak wehhhhhhh.....
..huaa...suasana yg berbeza....dah laaa..sume omputih....mau x pusing otak aku....hahaah....
tp aku cube jadi cool....hahaha..poyos(santek)....hahaha...
dpt lec pak arab....naseb bek paham omputih nye...die pon pandai ckp bm....lagi laaa senang...hahahah...
bak kate class mate aku statistic MIZA and AINA(rumit aku je)..haha...fida salu pakai bju warna terang....hahahah...na attract MR.HISHAM??hahah...oh tidak laa kan...aku rase sume tuh kebetulan..hahah...
hmmmm.....
sepanjang bulan ramadhan ni...aku salu tdo...hahaha....na elak rasa lapar kot...hahah...bkn salah aku nak tdo tu...tp mata asik na tutup jer pas blik kuliah....hahahah....
celik jer mata...aina kejot...jom bli mkn!!!
hahahah...
cuci mata tgok kera2 main atas bumbung...bermain bersama kawan2nya....
hahahah....
teringt...aku pernah kene kejar ngn cik kera!!!damn gile...pengalaman tuh...hahaah..
kera2 sudah mengganas.....hahah...
jgn masok bilik suda....hahaha..riso aku...
huuh
salu bkk pose....besh...mesti ngn kawan2....awin...pae...kak pura...aina..(rumit)..hahah..
jiran (miza, amy farehah)... pon ada..siap bkk pintu ag....haaa......doa baca sama2..seronok...mcm big family....haa
sume kenangan baru dah jadi kenagan terindah.....ihihih...
baru2 ni....bnyk exam...bnyk plak homework lec bg...hahaha....xde mase na buat..
hahaha
buat las minit.....sehari suntuk!!!
tdo kol 5 pg mengantok giler...tp nasib bek ade membe2...kakak linda n awin!!!...yg terkhir...tdo kot...yg len...termasok aku tdo awal da...hahaha
.bgon blik ko 615...na siap g kelas....hahah
mmg gile...haahah...
lagi tensen bile na submit....pendrive masok virus!!!!@#$%^
hahaah...sia2 tdo lambt...hahaah...pastu ade kuiz plak tuh...hahah....hari paling rungsing!!!1
hhahaha
tp nasib bek boleh blik kg ptg tuh...hahaha..perkara yg paling x sabar....hahaha..hihih
perkara yg dnanti2...hahaah
to be continueeeeeeeee..............

Thursday, August 12, 2010

Pose3.....


SELAMAT BERPUASA DALAM BULAN RAMADHAN YG MULIA INI.....=)

Monday, July 12, 2010

adakah ini aku???


hmmm....hampir 2 weeks aku kat uum sintok kedah...huuuu....
dengan harapan untuk lupakan perkara itu.......tp ia maseh bermain2 di fikiran aku.....
org lain cakap mudah la...xpe d uum jupe len....tp....hati aku da close for sesapa pon.....
da bnyk kali kene.....sungguh kecewa....tp org len tataw....huuu...aku hanye menjadi org len bila berkata2....
huuu
sangat kecewa dengan hidup ini.....
tp x siapa pon tahu....hanya menggap aku yg hanya suke berguraw sepanjang mase...
mmg suke berguraw....tp....ia hanye pengubat lara.....yg sapa pon x taw.....
break over my heart...!!!!!
kadang2 aku berniat.......myb akn begini sampai bile2.....
tp...
itu bkn jadi niat lagi.....
itu menjadi....perkara realiti.......
aku sgt kecewa dengan hidup ini.....huuuu...
myb akan ade berkata.....aku ni desprate....tp.....sape jadi aku.....
korang pon merasainya.....
rasa betapa tidak adilnya dunia ni.......
sepanjang hidup kuh tidak pernah berchenta.......tidak pernah disygi.....
huuuu.....
adakah ini disbb kan rupa paras ku??
perangai ku??
taraf keluarga ku???
huuu.....
tah laaa....
tp skung.......ape yg akan terjadi......
i will stop to find....and....everything .....bila ade kawan.....kawn buat aku begini.....huu....
mane silap aku....bile berbuat baik pada mereka......adakah ini pembalasan yg aku terima.....????
siapa berani jawap???huuuuu....tp sbb kawan aku....terpakse terima.....walopon pedih.....
huuuu~~akan bersambung....huuuu


Wednesday, June 30, 2010

kerana dia???

Sejauh manakah ketabahan hati
Menempuhi dunia
Walaupun kau jauh
Kau tetap di hati
Temanku
Percayalah...

Begitu tulusnya perhatian kamu
Kepada diriku
Hidupku berombak
Namun kau selalu ada kuatkanku
Oh mengapa...dunia ini begini
Ku cuma manusia biasa
Yang hanya inginkan hidup
Seperti yang lain
Mengapa harus begini

Sejak hari itu hatiku terluka
Namun ku sembunyi
Ku juga mengerti
Walaupun terselindung
Kau teman...
Aku fahami...

Oh Tuhan...
Tunjukkanlah jalanMu
Padaku untuk bahagia
Selamanya...

kata2 ini mmg lahir dari hati...dan ia benar2 berlaku dalam hidup aku.....HAYATILAH..!!

Monday, June 28, 2010

kelukaan hati semakin mendalam.....

luka..bkn hanya kerana akan pergi jauh...aku teruskan perjuangan...ke uum...ahad ni...4 july....akan meningglkan kawan2 di kl....hu....smoga kekal persahabatn kita......ameen...~~
a few days before ni.....aku di landa kelukaan.....hu...sedih...bile mengenangkan.....xde sape phm....
ape salah aku???nape aku x dpilih???
telah tertulis.....aku ni bnyk kelemahan.....
aku kini...aku cume manusia biasa yg hanya inginkn kn hidup sperti yg len.....sejak hari itu....hati aku terlukaa....namun aku sembunyi.....aku juga mengerti walaupoon terselindung....aku x mampu na kata pada nya....huaa......setiap kali ku lihat fb...hati ku sgt terluka.......
kadang2 aku na decide.....aku x nak kontek die.. lagi....sgt sedih.......biarlah aku jauh di utara sana membawa hati yg sangt lara......kazen ku azwa kate..." dari hati ko sakit...better ko jgn on fb da tp jgn delete...."cik A cakap..."mmg pedih bila IA terjadi" mr A plak kate " mmg saket bila org yg rapat wat kite cm tuh..."cik S ckp..." x sangka"........................huaaa...aku sgt sakit hati.......tp masalah nya....tiada sape yg paham.......kesunyian melanda.....huuuuuuuu

Sunday, June 20, 2010

mase depan aku di tgn kawan2.....


huaaa...baru2 ni..penantian aku terjawab....selama 6 bulan......ytg org len boleh dptkan gaji....bnyk...tp aku tunggu jer.....tp bile da dpt keputusannye....aku plak teragak2....tetiber ase na keje....why this happen to me????mcm ade beberapa sebb ramai membe2 aku x dpt2..sgt sedih...rase mcm diorg yg lebh layak dpt dari aku.....ade sahabat aku yg aku syangi...,menanti peluang ini.....tp mengapa mereka x dpt....???pelik......
satu lagi..aku sgt buntu sama ade na pegi ke tidak.......dengan kos yg tinggi.....tp sebab utama....adalah TAK NAK BERPISAH NGN KAWAN2 YG KAT KL NI......n mane2 laa yg di gelar sahabat aku....haaa...aku sgt sedih....huaa....
mcm lagu ni.....
I feel like our world's been infected,
And somehow you left me neglected
We've found our lives been changed
friends, you lost me...
tkot sangat....huaa...
pastuh..dah laa dpt sangat jauh.....ujong negara....kalo dpt tgh negara ok lagi....huaa....
membuatkan aku berpk banyk kali....
perasaan berat hati tinggal kan kawan2....
hanya tuhan tahu bagai mane aku sygkan kawan2 aku.....huuu

Wednesday, May 12, 2010

part stronger....

hhahaha....helo kengkawan..
.tah sape lak yg bace blog aku kan..hahah.
.peduli ape aku...janji aku na luah perasaan aku jer kat sini....hahaha
huaaa...semaki hari..semakin lame menjadi penggangur....aka..penanam anggur berjaya...kat fb...bkn farmvile...tp yg tersendiri punyer..hahaha...
adoi...
aku tgh dgr lagu stronger by britney...ahaha...
"Stronger than yesterday
Now it’s nothing but my w
ay
My lonliness ain’t killing me no more
I’m stronger'....
hahaha.....boleh ka jadi stronger...ihihi...
rini aku rase na upload pic konvo....haaa.....aku rase xde lagi kat karpet merah blog aku ni....hahaha...
detik bersejarah bulan mac ritu....

walo pon x cukop sorang...iaitu ira....sbb ada hal yg tidak dpt di elakkan...tp x lupe jua...die pon salah sorang MPCREW jua..hiihih...
bersama family terchenta pon ade...haa...hihih....

ikut kan ada lagi 3...tp tidak dpt hadir....bz work...hiihih...huaa
ape lagi na share???huuu...

haaa....baru3 ni..kazen kuh tersayang dah masok ipta..(matriks ipta ker??)tah...
.the youngest....ihih...HANA NAJWA....hihi..ni die...
alaamak..adeq sedara lagi besaw....ayok...hahah..=)
next???

Sunday, April 25, 2010

huaaa.....part bper da eh???

hahaah...na cter pe lagi kesah aku yer??
ade yg aku na cter sal satu kes....tp nati laaa aku cter....tunggu..aku amik mood....
gahahhaah...
skung ni ngntok lak.....
hahahah.....pada kawan2 aku...sahabat2...para2 vip di fb fida.....hahha....AKU SYG KORANG LAH.....HAHAHAH....MUS U EVER!!!!

Friday, April 16, 2010

part bla bla...chenta???aku serik...hahah

huaa,,,,,
na cter sal chenta???huaa...indah jer kan???
sedar x sedar....abis stdy ni ..aku jer maseh single dlm geng aku....tataw laaa pe masalah...
laki x nak kat aku ker???ke aku x nak kat beliau???eh....mestilah ade....tp...biasalah....
chenta tepok sebelah tangan x penah bunyi ea???
makn ati...masak kicap....huuuuuu
kadang teringin gak..ber 'si dia' ...tp....x penah dapat....
tgok membe2...indah jer....adoi...ade org amik berat..syg kat kite...huaa...indah jer....ihih
sbb aku cm da xde sape2...tinggl adeq beradeq yg wat hal masing2....
aku pon na di sygi....huaa...tp biasala.....bru na berkembg...ade jer problem....salu dari pihak beliau aaa....adoi..
kadang rase serik jer....tp...kang org ckp aku x normal lak....aku maseh normal....
kadang pon pk gak...mende daang dari kesilapan or kekurangan aku ker???
sifat fizikal yg x menarik....jiwa yg sempoi...tah laaa...mmg dah ditakdirkan aku sentiasa dirundung malang??huaa......

tp kan??aku tetap tunggu kot2 ade si dia untuk aku yg hina...ni....disygi oeh si dia...hiuaa....bile laa...tah laaa...huuu

Thursday, April 1, 2010

part???persahbatan yg sedih...

huu....baru2 ni majlis konvokesyen poli aku....
aku grad sekali...tahniah pada aku....ramai yg seronok....tp tidak pada aku....
hanya pada mula hari sabtu tuh jer seronok...pada hari seterusnya....aku tidak ada hati untuk mengambil sijil....
aku bnyk menyendiri...
pada hari ahad...ak merasakan...perasaan na marah...dan sedih pada sum1...huu...
myb aku ni hanya kawan yg bru bg dia...
tp sedih2...
hanya kawan2(MP CREW ) aku perasan keadaan aku pada malm tuh....mlm pentarama....
aku sgt moody....na nangis....na marah...pada dia....mungkin perkara ini biasa....
tp bg aku...sahabat adalah segalanya.selepas family......sebb aku tiada sesiapa....di luar...
ramai ckp ...biasalaa...kawan cm tuh....tp sedih. sbb bg aku sahabat laa segalanya...tp tidak bg dia....semoga akan ade pengajaran untuk dia....
sebb terlalu banyk janji die da buat kat aku...aku bkn mengharap...tp hanya sekadar ingt...cukup laa....tp tah laa....
aku da pernah menangis kerana beliau...
huu...myb aku x sebaik kawan2 die.....aku sedar...
selalunya...aku boleh menerima keadaan ini...tp tataw laa kenapa kali ni...aku mmg x leyh terima....
aku cuba paksa...diri aku terima mcm janji yg pernah dia janji...tp xdpt penuhi..atas alasan2...yg boleh diterima....huu....
tp kali ni...susa....tataw laa.....myb aku x penting kot....
menjelang hari konvo...isnin
org sume da siap untuk konvo...tp aku tidak...
aku boleh tdo lag....pagi tuh...
aku siap yg paling lambt...
huaa...dia maseh x sedar janji die pada aku....aku da penuhi janji aku..pergi konvo...kalo x silap aku...kalo x aku x na g...
pada hari konvo...aku mmg x pandang muka die langsung...
aku dgr die kap aku sombong....
pastu dgn tetibe aku aku mengatakn..weh MANA JANJI MANIS MU??
pastu die cm blur...then dia kap dia lupa....huu....??
aku mmg x salam dia....x tgkp pic ngn die....no mood....ade gak die kap sory...tp tataw laa nape ati aku x leyh terima....
aku tawu dia tgh bahagia....aku tawu gak die bahagia bersama org dia syg...tuh aku sukur untuk die....
tp untuk aku??nonono....aku rase...aku akan menghilang kan diri...xkn kontek dia lagi....=(
Mahligai nan indah bersama kau
Seumpama... kaca berderai seribu
aKurelakan perpisahan ini
Andainya kau bahagia
................................

Tuesday, March 9, 2010

part 11....serupa ngn kehidupan aku...

Yang amat pahit dalam hidupku ini
Sebuah kisah yang terjadi
Dan kini terbayang siapa lawan, siapa kawan
Di saat aku memerlukan
Mujurlah seorang insan yang kutemukan
Mengerti apa yang ku alami
Kalau dahulu semua indah mekar
tetapi kini semua hambar
Sungguhku membencimu
Di atas perbuatan
Yang benar melukakan perasaan
Saat engkau jatuh dahulu ...
..Akulah insan yang membantumu
Sebaliknya pula yang terjadi padaku
Kau hanya diam membisu dan berlalu
Tahulah aku sekuat mana perhubunganmu

Ada baiknya Ku ini bersendiri
Tanpa percaya sesiapa lagi
Sejarah kisah lama Membuatku berhati
Agar diri tidak tertipu lagi Paling penting ku percaya diri sendiri

Wednesday, March 3, 2010

part 10...sering diuji....

huaaa...bukan na mengeluh....
tp...
mmg asik diuji oleh Tuhan ...dengan pelbagai ujian....
kadang2 ilang gak sabar aku....
adoi....
tensen.....sal perjalanan kehidupan....
sal konvo....
mcm2 hal la kan...hope aku tros kuat....
kaki punyer masalah ag...
adoi...
bila na sembuh!!

Wednesday, February 24, 2010

part 9...teringt kenangan lama...

semalam....aku btol sedih...

ayah dan ibu...perkara paing indah dalam idup semua org...
mereka lah keriangan ....kesempurnaan....mereka pelengkap keluarga...

mase mereka idup....hargai lah mereka....sygi mereka...kenang lah jasa mereka....

MEREKA LAH SEGALANYE....!!!

jangan jadi mcm aku...aku x sempat na membalas jasa mereka...

mereka x sempat melihat aku berjaya..memegang segulung kejayaan....

itu paling sedih...
yg ku x pernah menyangka yg aku akan dapt...
mereka lah paling kuh sygi...
tanpa mereka dlm idup aku...
aku tiada tempat mengadu masalah...
tiada tempt kasih syg....
tiada tempat senyum tawa bersama...
aku x pernah alami semua itu.....
kadang2 tgok family kawan aku ngn mak ayah diorg...

agak sedih..dan cemburu...sebb...tidak pernah alami seperti mereka....

ayah kuh pergi...ketika aku blom mengenali ape itu erti hidup...walaupon...aku maseh kecil...

tp aku amat mengerti pemergian ayahanda x akan kembali...lagi...aku sgt rapat dgn ayah aku...

pemergian beliau aku terasa sehingga kini...aku syg ayah...


ibu ku pula pergi ketika aku bru mengenali erti hidup....

semasa hayat ibu kuh...aku tidak sempat merasai kasih syg nye..kerana ibu ku telah sakit skian lame...namun begitu...aku pernah berguraw senda bersama ibu kuh ,beliau pernah membantu kuh dlm pelajaran... semasa hayatnye.. walaupon...dalam keadaan beliau tidak sihat...tp aku tetap sygi die...rindui nyer...sehingga nafas nye yg terakhir....

aku syg mak....=(
x sume tawu...kisah idup kuh....
tetapi mmg sedih..
mase aku stdy....
mase paper aku last sekali...
btol2 abis exam... mase tuh...aku cm ternampak bygan ibu dan ayh kuh...
tetibe aku menitis air mata....

kat sini aku just na share kat korang betapa penting nye ibu bapa dlm hidup....aku...dan kite...
hayati lah..renung2 kan lah.....
kat cini...aku na share cket pic bersama mereka...

pix bersama ibu kuh...ade tp aku x nak letak sbb waktu beliau tidak shat...hm...












Tuesday, February 23, 2010

part 8...my life become so complicated.....=(


ape yg anda phm sahabat???

apa itu sahabat???

apa itu kawan??sahabat sejati???

mampukah aku jadi sahabat sejat pada kawan2 akuh...??????????

aku rase aku bukan sebaik ituh...aku tidak selayak itu aku rase.....
pe yg aku harus lakukan???

satu lagi masalah....semua kawan da bekerja...??
what happen to me??
penantian yg tidak berkesudahan....
aku di mana???
aku tgh carik diri aku....
mane die fida???
ape nak aku lakukan??
cm ner ni???
xde sape faham aku....=(.....need sum 1.......plzzzzz
i hope 'sum 1 ' tu bff aku...tp mgkin kah???