ting!

tuan tanah.. fidaLouVeMUsik...

My photo
nothing special about me.... simple jer... kawan2 yg knl aku jer tawu aku jenis cm ner...heheh

Sunday, June 7, 2009

hey2....owang gler...

hheh...elo2...
aku ade sowang kawan yg tgh prctical as nurse kat GH KL..tuh laa...cita2 die bkn na jd nurse pon...tp takdir tuhan..eheh....ha cm ni...
die tgh practical kat wad org kurang siuman atau bhsa kasarnye orang gler laa.....
one day..ade patient nih...ngn sorang nurse nih...namenye 'L'(bkn nama sebnr)...
hehe....
die tanye kat patient (pesakit) tuh "kamu mandi pakai sabun x?"
pas tuh patient (pesakit) pun jawab..."mesti ar pakai sabun x kan pakai berus babi lak...!!"hahha
nurse pon blur...heheh....

moralnya....kadang2 yg kurang siuman @gile ni pandai sebenarnyaa...tp myb ade mende2 yg terleby pandai tu jd cm tuh......kowt...hhiihi...ciankan..huu.....

Situasi Lain:

pesakit len lak..pesakit ni bekas cikgu...:
patient(pesakit ) ni tanye kat nurse " kamuu tawu x nape urat kita wane hijau?"
pastu pesakit tuh jwb sendiri.."sbb kita mkn daun pandan....ahahhah"

moralnyaa....cm td ar...sume org gler pandai...hehe..cume ade satu wayar jer shot..cian...

situasi lain....dekat hospital bahagia....

ade sorang pesakit nih...tetibe jer lari then tros panjat tiang letrik....
die dok jer kat atas tiang letrik tuh sampai senja...
pastu tetibe jer die tron....
then doctor tanye ler "naper tron?"
die jawap..."mak paggil balik sbb da na mlm..."ahhaah

tgok orang gler pon tawu pulang...hahah...

hmmm...ini bkn rekaan semata...tp ini adalah benar2 kejadian..ehehhe
orang sperti mereka memerlukan seorang yg normal cm kita untuk membantu mereka....hmm
renung2 kanlah...selamat beramal...

2 komen:

syafida_88 said...
This comment has been removed by the author.
syafida_88 said...

komen222...hehh

Post a Comment