ting!

tuan tanah.. fidaLouVeMUsik...

My photo
nothing special about me.... simple jer... kawan2 yg knl aku jer tawu aku jenis cm ner...heheh

Wednesday, December 1, 2010

bencana banjir bersama kwan2....+ diteruskan dengan exam week....

hmmm.....kedah ritu dilanda banjir yg sukar dibygkan....mcm2 berlaku....aku sendri pernah redah banjir bersama kengkawan uum....awin..amy miza....dan aku..huaa...mcm2 la....adoi pening jugak....
aku rase bersalah gak bila aku yg ngajak mereka....kalo x diorg x kn terlibat dgn kejadian ni..huaa...sory kat korang....
time tuh dekat da ngn final exam...
tp x lame tuh nasib bek aku terima satu berita....exam final ditunda..lega cket....pas tu sume pulang ke kg halaman masing2....huaaa
skung ni....da na ujung tahun 2010...papai this year....dah satu sem pon aku kat sini....huaa
la ni tgh final exam...
da lepas da 4 paper.....
tinggal satu paper....
kenegraan...negara bangsa.....
haha
ritu mase jawap paper kira ade wat careless....damn!!!!
smoga x kaco pointer sgt...risaw.....doakan saya ya!!!
skung ni ade lagi gap 8 hari untuk paper sterus nye....
tah blur tataw na wat per....
tp kene stdy gak takot stdy las minit...hahaha
kelam kabut eh...
kalut.......


Friday, October 22, 2010

new life!!!with new....people!!!

huaaa..start with new life......sumting new!!new environment.....
new people myb....
say good bye to old life!!!~

Tuesday, October 19, 2010

berakhir segala....

sebuah persahabatan...rupenye..selama ini aku dipersalahkan atas sebab aku sygkan mereka...wahai yg bergelar sahabat......aku dlu...tp kini tidak lagi....
tidak sangka..ini pengakhiran....
mungkin aku seorang yg terOVER....maafkan aku....
kerana aku terlalu sygkan kawan2...
tp ade kawan2 yg lebih syg kan kaw wahai sahabat.....
ku dikata kan tidak ikhlas dalam berkawan???
sangat terluka hati ku wahai sahabat...
bukan seorang...tp ramai rupanya......
tataw mana silap persahabatan ini...
mungkin x diredhai.....
hanya kerana beza karier??belajar dan bekerja???
bagaimana aku ckp berkawan yg ikhlas....tidak membeza kan karier???
aku pon boleh ckp kaw juga seorang yg tidak ikhlas......
tp...aku na menjaga persahabatn.....
ramai ckp....INGT SUME ORG NA JAGA HATI KO JE KE??KAMI ADE PERKARA LEN YG HARUS DIJAGA.....(aku x pernah berfikir cam korang fikir)
sesunguhnya...MMG AKU MENYESALI MENGENALI KAW.......
=(.....
aku pon harap ko juga menyesali kenali aku.....huhuh..kenapa tuhan ketemu kan kita sebagai sahabat.........sesungguh nya sungguh menyakitkan hati masing2.......

Sunday, October 10, 2010



keindahan bersama.......
seronok mase dok kat uum kachi ni....lagi3 aras 5 blok f.....*arah timor....hahaha
mcm2 gelagat kenal....besh....
na cter pon cam da x reti....hahaha
di samping keseronokan kat sini...
ade plak kesedihan kat luar....
my bff....
nape buat aye cm ni....huhuhhu....
=(

Saturday, October 2, 2010

kenapa sume ni terjadi pada aku???


sangat kecewa ngn keluarga sendiri..........................huhuh..perkara yg paling menyedihkan............
huaa...kenapa ni salu terjadi.....
huaa...
aku pon ade perasaan untuk di jaga...huaaa....
walopon aku salu jaga hati org len tp...
nape mereka tidak seperti aku.......??
kali ni aku akn ingt smpai bile2 ok!!lantak laa ape na jadi.....ape yg aku ckp akan jadi kenytaan...
jgn ingt diri ko je pandai.....uhuh
~~~

Tuesday, September 28, 2010

kenapa aku!!!


kenapa aku rini tetibe sedih ea!!!!>????aku pon tataw nape!!!huaa.....
ase na cry forever lahhhhhhhhhhhhhhhhhhh......

Monday, September 27, 2010

happening!!!!hahaha..


hmm..semakin hari semakin seronok + selesa + happy + mcm2 lagi......dok kat kachi ni...especially kat blof F ni...aras 5 yer....sebelah timur je ( bak kate kak pura)...hihihih....
member2 semakin besh...happening ..haha
walopon aku maseh dgn life fb....tp life ngn kawan2 kat cini sgt bermakne OK!!!hahaah
mcm2 kawan2 aku jupe...means dari mcm2 negeri laa...dulu asek situ jaaa....laa ni da berkembang dari utara sampai selatan....hahaha.....
hmm..kami mcm wonder girls ok!!hahaha
bru sat da besh bgat...hahaha
btol x kawan2???mcm biasa...sume ni kenangan terindah......huaa..besh2..
weh aku syg korang weh.....1!!!!hahah
salam perkenalan kawan2 quuu
p/s sory laaa pic korang kcik.....hihih...
ni dilakukan semaga tidak berat sebaelah...ahahaha....

Friday, September 17, 2010

terus sakit..............


hmmm....rini terjadi segalanya....akhirnya...selalunya.....aku marah ...aku akan cepat sejuk....tp tidak kali ini........
huhu...bak kate ROSSA....hati yg kau sakiti.....
walopon die xde niat...tp.....aku da serik.....bagai kan....tidak mengenalinya lagi....sehari2 semakin jauh...aku cube untuk dekat.....tp....bkn hanye sebelah..pihakkkkkkkkk.....huhuh
mungkin juga takdir tuhan.......kamii x boleh jadi sahabat of the year.....huhu...aku redha......
salu aku ckp aku x kn hubunginya lagi...tp aku tetap kontek....tp hari ni...tidak lagi.....
aku x kn kotek pada yg tiada harapan menjadi sahabat.....
sahabat adalah seorang yg bermakna pada aku.....tp mungkin TIDAK Pada diaaaaaaa.....
so sorry....mungkin pada die sahabat....adalah perkara biasa.......huhu...start from today......sape yg tidak ingt aku..maka aku takkan ingt pada die selamanya....anggp sudah DELETE OK!...jika tuhan membuka hati ku....yg tah bilaaa...mungkin.....huuh.....

Tuesday, September 14, 2010

my real life!!

Yang amat pahit dalam hidupku ini
Sebuah kisah yang terjadi
Dan kini terbayang siapa lawan, siapa kawan
Di saat aku memerlukan

Mujurlah seorang insan yang kutemukan
Mengerti apa yang ku alami

Kalau dahulu semua indah mekar
Tetapi kini semua hambar
Sungguhku membencimu
Di atas perbuatan
Yang benar melukakan perasaan

Saat engkau jatuh dahulu
Akulah insan yang membantumu
Sebaliknya pula yang terjadi padaku
Kau hanya diam membisu dan berlalu
Tahulah aku sekuat mana perhubunganmu
Kau biarkan ku berdarah
Sedikit pun kau tak kisah
Kau memandang aku bagaikan sampah
Apakah kau terlupa
Satu kisah dulu kala
Cahaya yang kau miliki
Aku yang beri
Dari hati yang tulus

Ada baiknya
Ku ini bersendiri
Tanpa percaya sesiapa lagi
Sejarah kisah lama
Membuatku berhati
Agar diri tidak tertipu lagi
Paling penting ku percaya diri sendiri

Wednesday, September 1, 2010

tahap sabar die...da sampai kemuncak....huhuhu




hmm....aku ni sorang suke ....menguji kesabaran kawan2 aku.....saje na bg mereka menci aku....huhu....
na tgok.....suke carik pasal....huhuuh.....
tp die napaknya...mcm da x boleh sabar ngn perangai aku...huuh....
sume rancangan aku...huhuh...
suke cari pasal....mende kecik....itu lah aku...suke timbulkan isu....huhuhu...
tuh laaa...aku ade pantang....kalo org x jawap ape yg aku tnye....mesti jawap..x kesa laa ..lambt ke hape...xpe..janji jawap..huhuh.....
walopon aku wat cm tuh.....x bermakna aku x syg kat die...or mereka....
aku wat cm tuh sbb aku syg die...as my SAHABAT....walopon dalam msg aku ckp aku ni kawan je pon.....huhuhu.....
uhhu..aku xkn ckp mcm dulu lg...
kat msg...
biar lah aku ckp kat sini...

AKU MINX MAAF WEH....SANGT2....UHHU..THNX JADI KAWAN + SAHABT AKU......

=(

Tuesday, August 31, 2010

hampir dua bulan kat ujong utan...huhu...


hmmm.....pejam celik...pejam celik...dah dua bulan berlalu...aku jadi student...yg tah laaa..boleh ke lagi....menjadi student...hhahah...semakin hari...semakin kusut ...hahah..bkn rambut...hahah...
da lama x becerita rasenye....huuhh....
mane na mule ea??haaa....
mcm2 penngalaman kat uum sane....hahahha....di awal sem da sakit...sian2...hahah...
demam la hape laaa...leceh2...hahha
nasib bek ade rumit tersyg SITI AINA.dan ira....dari jauh mengirim air mineral satu kotak!!!ngn air badak...hahah...thnx ira...syg ko...syg sume2.....haahah...dan kwn2 baru yg caring...THNX KORANG!!
dah tuh..idup laa aku seperti student....len2....situasi yg berbeza ngn poli...big different!!!
yg beshnye.....agak bebas....ihhihi....boleh pakai jeans!!!jin xde suar!!!
hahahaha
dah masok u....kawan2 kat poli sentiasa ade di ingtn...seperti yg ade kat tepi2 ni...sume terbaik taw!!!!haaa....
walopon diorang ingt ke x..aku ni......yg makin jauh ditelan zaman...hahahah....
ari tuh aku dah lalui....1st exam kat sane..sebelom na blik raya jer...3 paper...mmg terbalik otak wehhhhhhh.....
..huaa...suasana yg berbeza....dah laaa..sume omputih....mau x pusing otak aku....hahaah....
tp aku cube jadi cool....hahaha..poyos(santek)....hahaha...
dpt lec pak arab....naseb bek paham omputih nye...die pon pandai ckp bm....lagi laaa senang...hahahah...
bak kate class mate aku statistic MIZA and AINA(rumit aku je)..haha...fida salu pakai bju warna terang....hahahah...na attract MR.HISHAM??hahah...oh tidak laa kan...aku rase sume tuh kebetulan..hahah...
hmmmm.....
sepanjang bulan ramadhan ni...aku salu tdo...hahaha....na elak rasa lapar kot...hahah...bkn salah aku nak tdo tu...tp mata asik na tutup jer pas blik kuliah....hahahah....
celik jer mata...aina kejot...jom bli mkn!!!
hahahah...
cuci mata tgok kera2 main atas bumbung...bermain bersama kawan2nya....
hahahah....
teringt...aku pernah kene kejar ngn cik kera!!!damn gile...pengalaman tuh...hahaah..
kera2 sudah mengganas.....hahah...
jgn masok bilik suda....hahaha..riso aku...
huuh
salu bkk pose....besh...mesti ngn kawan2....awin...pae...kak pura...aina..(rumit)..hahah..
jiran (miza, amy farehah)... pon ada..siap bkk pintu ag....haaa......doa baca sama2..seronok...mcm big family....haa
sume kenangan baru dah jadi kenagan terindah.....ihihih...
baru2 ni....bnyk exam...bnyk plak homework lec bg...hahaha....xde mase na buat..
hahaha
buat las minit.....sehari suntuk!!!
tdo kol 5 pg mengantok giler...tp nasib bek ade membe2...kakak linda n awin!!!...yg terkhir...tdo kot...yg len...termasok aku tdo awal da...hahaha
.bgon blik ko 615...na siap g kelas....hahah
mmg gile...haahah...
lagi tensen bile na submit....pendrive masok virus!!!!@#$%^
hahaah...sia2 tdo lambt...hahaah...pastu ade kuiz plak tuh...hahah....hari paling rungsing!!!1
hhahaha
tp nasib bek boleh blik kg ptg tuh...hahaha..perkara yg paling x sabar....hahaha..hihih
perkara yg dnanti2...hahaah
to be continueeeeeeeee..............

Thursday, August 12, 2010

Pose3.....


SELAMAT BERPUASA DALAM BULAN RAMADHAN YG MULIA INI.....=)

Monday, July 12, 2010

adakah ini aku???


hmmm....hampir 2 weeks aku kat uum sintok kedah...huuuu....
dengan harapan untuk lupakan perkara itu.......tp ia maseh bermain2 di fikiran aku.....
org lain cakap mudah la...xpe d uum jupe len....tp....hati aku da close for sesapa pon.....
da bnyk kali kene.....sungguh kecewa....tp org len tataw....huuu...aku hanye menjadi org len bila berkata2....
huuu
sangat kecewa dengan hidup ini.....
tp x siapa pon tahu....hanya menggap aku yg hanya suke berguraw sepanjang mase...
mmg suke berguraw....tp....ia hanye pengubat lara.....yg sapa pon x taw.....
break over my heart...!!!!!
kadang2 aku berniat.......myb akn begini sampai bile2.....
tp...
itu bkn jadi niat lagi.....
itu menjadi....perkara realiti.......
aku sgt kecewa dengan hidup ini.....huuuu...
myb akan ade berkata.....aku ni desprate....tp.....sape jadi aku.....
korang pon merasainya.....
rasa betapa tidak adilnya dunia ni.......
sepanjang hidup kuh tidak pernah berchenta.......tidak pernah disygi.....
huuuu.....
adakah ini disbb kan rupa paras ku??
perangai ku??
taraf keluarga ku???
huuu.....
tah laaa....
tp skung.......ape yg akan terjadi......
i will stop to find....and....everything .....bila ade kawan.....kawn buat aku begini.....huu....
mane silap aku....bile berbuat baik pada mereka......adakah ini pembalasan yg aku terima.....????
siapa berani jawap???huuuuu....tp sbb kawan aku....terpakse terima.....walopon pedih.....
huuuu~~akan bersambung....huuuu


Wednesday, June 30, 2010

kerana dia???

Sejauh manakah ketabahan hati
Menempuhi dunia
Walaupun kau jauh
Kau tetap di hati
Temanku
Percayalah...

Begitu tulusnya perhatian kamu
Kepada diriku
Hidupku berombak
Namun kau selalu ada kuatkanku
Oh mengapa...dunia ini begini
Ku cuma manusia biasa
Yang hanya inginkan hidup
Seperti yang lain
Mengapa harus begini

Sejak hari itu hatiku terluka
Namun ku sembunyi
Ku juga mengerti
Walaupun terselindung
Kau teman...
Aku fahami...

Oh Tuhan...
Tunjukkanlah jalanMu
Padaku untuk bahagia
Selamanya...

kata2 ini mmg lahir dari hati...dan ia benar2 berlaku dalam hidup aku.....HAYATILAH..!!

Monday, June 28, 2010

kelukaan hati semakin mendalam.....

luka..bkn hanya kerana akan pergi jauh...aku teruskan perjuangan...ke uum...ahad ni...4 july....akan meningglkan kawan2 di kl....hu....smoga kekal persahabatn kita......ameen...~~
a few days before ni.....aku di landa kelukaan.....hu...sedih...bile mengenangkan.....xde sape phm....
ape salah aku???nape aku x dpilih???
telah tertulis.....aku ni bnyk kelemahan.....
aku kini...aku cume manusia biasa yg hanya inginkn kn hidup sperti yg len.....sejak hari itu....hati aku terlukaa....namun aku sembunyi.....aku juga mengerti walaupoon terselindung....aku x mampu na kata pada nya....huaa......setiap kali ku lihat fb...hati ku sgt terluka.......
kadang2 aku na decide.....aku x nak kontek die.. lagi....sgt sedih.......biarlah aku jauh di utara sana membawa hati yg sangt lara......kazen ku azwa kate..." dari hati ko sakit...better ko jgn on fb da tp jgn delete...."cik A cakap..."mmg pedih bila IA terjadi" mr A plak kate " mmg saket bila org yg rapat wat kite cm tuh..."cik S ckp..." x sangka"........................huaaa...aku sgt sakit hati.......tp masalah nya....tiada sape yg paham.......kesunyian melanda.....huuuuuuuu

Sunday, June 20, 2010

mase depan aku di tgn kawan2.....


huaaa...baru2 ni..penantian aku terjawab....selama 6 bulan......ytg org len boleh dptkan gaji....bnyk...tp aku tunggu jer.....tp bile da dpt keputusannye....aku plak teragak2....tetiber ase na keje....why this happen to me????mcm ade beberapa sebb ramai membe2 aku x dpt2..sgt sedih...rase mcm diorg yg lebh layak dpt dari aku.....ade sahabat aku yg aku syangi...,menanti peluang ini.....tp mengapa mereka x dpt....???pelik......
satu lagi..aku sgt buntu sama ade na pegi ke tidak.......dengan kos yg tinggi.....tp sebab utama....adalah TAK NAK BERPISAH NGN KAWAN2 YG KAT KL NI......n mane2 laa yg di gelar sahabat aku....haaa...aku sgt sedih....huaa....
mcm lagu ni.....
I feel like our world's been infected,
And somehow you left me neglected
We've found our lives been changed
friends, you lost me...
tkot sangat....huaa...
pastuh..dah laa dpt sangat jauh.....ujong negara....kalo dpt tgh negara ok lagi....huaa....
membuatkan aku berpk banyk kali....
perasaan berat hati tinggal kan kawan2....
hanya tuhan tahu bagai mane aku sygkan kawan2 aku.....huuu

Wednesday, May 12, 2010

part stronger....

hhahaha....helo kengkawan..
.tah sape lak yg bace blog aku kan..hahah.
.peduli ape aku...janji aku na luah perasaan aku jer kat sini....hahaha
huaaa...semaki hari..semakin lame menjadi penggangur....aka..penanam anggur berjaya...kat fb...bkn farmvile...tp yg tersendiri punyer..hahaha...
adoi...
aku tgh dgr lagu stronger by britney...ahaha...
"Stronger than yesterday
Now it’s nothing but my w
ay
My lonliness ain’t killing me no more
I’m stronger'....
hahaha.....boleh ka jadi stronger...ihihi...
rini aku rase na upload pic konvo....haaa.....aku rase xde lagi kat karpet merah blog aku ni....hahaha...
detik bersejarah bulan mac ritu....

walo pon x cukop sorang...iaitu ira....sbb ada hal yg tidak dpt di elakkan...tp x lupe jua...die pon salah sorang MPCREW jua..hiihih...
bersama family terchenta pon ade...haa...hihih....

ikut kan ada lagi 3...tp tidak dpt hadir....bz work...hiihih...huaa
ape lagi na share???huuu...

haaa....baru3 ni..kazen kuh tersayang dah masok ipta..(matriks ipta ker??)tah...
.the youngest....ihih...HANA NAJWA....hihi..ni die...
alaamak..adeq sedara lagi besaw....ayok...hahah..=)
next???

Sunday, April 25, 2010

huaaa.....part bper da eh???

hahaah...na cter pe lagi kesah aku yer??
ade yg aku na cter sal satu kes....tp nati laaa aku cter....tunggu..aku amik mood....
gahahhaah...
skung ni ngntok lak.....
hahahah.....pada kawan2 aku...sahabat2...para2 vip di fb fida.....hahha....AKU SYG KORANG LAH.....HAHAHAH....MUS U EVER!!!!

Friday, April 16, 2010

part bla bla...chenta???aku serik...hahah

huaa,,,,,
na cter sal chenta???huaa...indah jer kan???
sedar x sedar....abis stdy ni ..aku jer maseh single dlm geng aku....tataw laaa pe masalah...
laki x nak kat aku ker???ke aku x nak kat beliau???eh....mestilah ade....tp...biasalah....
chenta tepok sebelah tangan x penah bunyi ea???
makn ati...masak kicap....huuuuuu
kadang teringin gak..ber 'si dia' ...tp....x penah dapat....
tgok membe2...indah jer....adoi...ade org amik berat..syg kat kite...huaa...indah jer....ihih
sbb aku cm da xde sape2...tinggl adeq beradeq yg wat hal masing2....
aku pon na di sygi....huaa...tp biasala.....bru na berkembg...ade jer problem....salu dari pihak beliau aaa....adoi..
kadang rase serik jer....tp...kang org ckp aku x normal lak....aku maseh normal....
kadang pon pk gak...mende daang dari kesilapan or kekurangan aku ker???
sifat fizikal yg x menarik....jiwa yg sempoi...tah laaa...mmg dah ditakdirkan aku sentiasa dirundung malang??huaa......

tp kan??aku tetap tunggu kot2 ade si dia untuk aku yg hina...ni....disygi oeh si dia...hiuaa....bile laa...tah laaa...huuu

Thursday, April 1, 2010

part???persahbatan yg sedih...

huu....baru2 ni majlis konvokesyen poli aku....
aku grad sekali...tahniah pada aku....ramai yg seronok....tp tidak pada aku....
hanya pada mula hari sabtu tuh jer seronok...pada hari seterusnya....aku tidak ada hati untuk mengambil sijil....
aku bnyk menyendiri...
pada hari ahad...ak merasakan...perasaan na marah...dan sedih pada sum1...huu...
myb aku ni hanya kawan yg bru bg dia...
tp sedih2...
hanya kawan2(MP CREW ) aku perasan keadaan aku pada malm tuh....mlm pentarama....
aku sgt moody....na nangis....na marah...pada dia....mungkin perkara ini biasa....
tp bg aku...sahabat adalah segalanya.selepas family......sebb aku tiada sesiapa....di luar...
ramai ckp ...biasalaa...kawan cm tuh....tp sedih. sbb bg aku sahabat laa segalanya...tp tidak bg dia....semoga akan ade pengajaran untuk dia....
sebb terlalu banyk janji die da buat kat aku...aku bkn mengharap...tp hanya sekadar ingt...cukup laa....tp tah laa....
aku da pernah menangis kerana beliau...
huu...myb aku x sebaik kawan2 die.....aku sedar...
selalunya...aku boleh menerima keadaan ini...tp tataw laa kenapa kali ni...aku mmg x leyh terima....
aku cuba paksa...diri aku terima mcm janji yg pernah dia janji...tp xdpt penuhi..atas alasan2...yg boleh diterima....huu....
tp kali ni...susa....tataw laa.....myb aku x penting kot....
menjelang hari konvo...isnin
org sume da siap untuk konvo...tp aku tidak...
aku boleh tdo lag....pagi tuh...
aku siap yg paling lambt...
huaa...dia maseh x sedar janji die pada aku....aku da penuhi janji aku..pergi konvo...kalo x silap aku...kalo x aku x na g...
pada hari konvo...aku mmg x pandang muka die langsung...
aku dgr die kap aku sombong....
pastu dgn tetibe aku aku mengatakn..weh MANA JANJI MANIS MU??
pastu die cm blur...then dia kap dia lupa....huu....??
aku mmg x salam dia....x tgkp pic ngn die....no mood....ade gak die kap sory...tp tataw laa nape ati aku x leyh terima....
aku tawu dia tgh bahagia....aku tawu gak die bahagia bersama org dia syg...tuh aku sukur untuk die....
tp untuk aku??nonono....aku rase...aku akan menghilang kan diri...xkn kontek dia lagi....=(
Mahligai nan indah bersama kau
Seumpama... kaca berderai seribu
aKurelakan perpisahan ini
Andainya kau bahagia
................................

Tuesday, March 9, 2010

part 11....serupa ngn kehidupan aku...

Yang amat pahit dalam hidupku ini
Sebuah kisah yang terjadi
Dan kini terbayang siapa lawan, siapa kawan
Di saat aku memerlukan
Mujurlah seorang insan yang kutemukan
Mengerti apa yang ku alami
Kalau dahulu semua indah mekar
tetapi kini semua hambar
Sungguhku membencimu
Di atas perbuatan
Yang benar melukakan perasaan
Saat engkau jatuh dahulu ...
..Akulah insan yang membantumu
Sebaliknya pula yang terjadi padaku
Kau hanya diam membisu dan berlalu
Tahulah aku sekuat mana perhubunganmu

Ada baiknya Ku ini bersendiri
Tanpa percaya sesiapa lagi
Sejarah kisah lama Membuatku berhati
Agar diri tidak tertipu lagi Paling penting ku percaya diri sendiri

Wednesday, March 3, 2010

part 10...sering diuji....

huaaa...bukan na mengeluh....
tp...
mmg asik diuji oleh Tuhan ...dengan pelbagai ujian....
kadang2 ilang gak sabar aku....
adoi....
tensen.....sal perjalanan kehidupan....
sal konvo....
mcm2 hal la kan...hope aku tros kuat....
kaki punyer masalah ag...
adoi...
bila na sembuh!!

Wednesday, February 24, 2010

part 9...teringt kenangan lama...

semalam....aku btol sedih...

ayah dan ibu...perkara paing indah dalam idup semua org...
mereka lah keriangan ....kesempurnaan....mereka pelengkap keluarga...

mase mereka idup....hargai lah mereka....sygi mereka...kenang lah jasa mereka....

MEREKA LAH SEGALANYE....!!!

jangan jadi mcm aku...aku x sempat na membalas jasa mereka...

mereka x sempat melihat aku berjaya..memegang segulung kejayaan....

itu paling sedih...
yg ku x pernah menyangka yg aku akan dapt...
mereka lah paling kuh sygi...
tanpa mereka dlm idup aku...
aku tiada tempat mengadu masalah...
tiada tempt kasih syg....
tiada tempat senyum tawa bersama...
aku x pernah alami semua itu.....
kadang2 tgok family kawan aku ngn mak ayah diorg...

agak sedih..dan cemburu...sebb...tidak pernah alami seperti mereka....

ayah kuh pergi...ketika aku blom mengenali ape itu erti hidup...walaupon...aku maseh kecil...

tp aku amat mengerti pemergian ayahanda x akan kembali...lagi...aku sgt rapat dgn ayah aku...

pemergian beliau aku terasa sehingga kini...aku syg ayah...


ibu ku pula pergi ketika aku bru mengenali erti hidup....

semasa hayat ibu kuh...aku tidak sempat merasai kasih syg nye..kerana ibu ku telah sakit skian lame...namun begitu...aku pernah berguraw senda bersama ibu kuh ,beliau pernah membantu kuh dlm pelajaran... semasa hayatnye.. walaupon...dalam keadaan beliau tidak sihat...tp aku tetap sygi die...rindui nyer...sehingga nafas nye yg terakhir....

aku syg mak....=(
x sume tawu...kisah idup kuh....
tetapi mmg sedih..
mase aku stdy....
mase paper aku last sekali...
btol2 abis exam... mase tuh...aku cm ternampak bygan ibu dan ayh kuh...
tetibe aku menitis air mata....

kat sini aku just na share kat korang betapa penting nye ibu bapa dlm hidup....aku...dan kite...
hayati lah..renung2 kan lah.....
kat cini...aku na share cket pic bersama mereka...

pix bersama ibu kuh...ade tp aku x nak letak sbb waktu beliau tidak shat...hm...












Tuesday, February 23, 2010

part 8...my life become so complicated.....=(


ape yg anda phm sahabat???

apa itu sahabat???

apa itu kawan??sahabat sejati???

mampukah aku jadi sahabat sejat pada kawan2 akuh...??????????

aku rase aku bukan sebaik ituh...aku tidak selayak itu aku rase.....
pe yg aku harus lakukan???

satu lagi masalah....semua kawan da bekerja...??
what happen to me??
penantian yg tidak berkesudahan....
aku di mana???
aku tgh carik diri aku....
mane die fida???
ape nak aku lakukan??
cm ner ni???
xde sape faham aku....=(.....need sum 1.......plzzzzz
i hope 'sum 1 ' tu bff aku...tp mgkin kah???


Saturday, February 20, 2010

part 8....dreaming!????

AKU MIMPI...malam tadi...huaa...beshnyer...

indah dowh...bwk keta nih....

mmg laa keta nih jauh beza ngn keta aku skung....

tp aku akan milikinye....ihihhi....INSYAALLAH....

na tawu???


ni mercedez benz siri SL....huaa..terbaiklah....=)

Thursday, February 18, 2010

part 7 penantian yg mengecewakan.....


HM....

rini aku sgt sedayh dan kecewa....

salah aku ker???

mmg salah aku kot sebb x UNDERSTANDING....

tp aku mmg sedyh...sgt...penantian aku...tiada kesudahan...n mengecewa kan aku...

aku sgt lah KECEWA......

pada mereka aku minx maaf aku bkn kawan yg baik....

mmg aku cannot accept lagi.....

sory to say....the end...~~

Monday, February 15, 2010

journey aku....part 6




taiping!

memulekan perjalanan dengan taiping bersama family...

dengan singgah sedara mara kat dlAm zoo TAIPING...hahaha...aku x g malam nati x napak....NITE SAFARI....motif??????????



gerik....tempat kelahiran kuh....ingt na jumper ex bf kat sane....suddenly...pe jadi...hampeh...na tgok pe jd??jap...


ini sekolah kuh tersayg....huaa....
ni la rumah yg aku penah tinggal ..dulu...

tp da x cm rumah....tidak berbumbung lagi sedayh....dowh...huaaa....
then aku sambung journey g penang...lalu kedah....besh...negeri jelapang padiiiiiiiiii...huauhuau

Wednesday, February 10, 2010

part 5...sehari yg busan...kisah lama da jadi sejarah....

hmmm...
bile dah tawu kebenaran....
aku pon tidak lagi kaco die lg....
x ganggu die lg...
bkn die jer....kawan2 aku pon aku da x kontek...
kalo dpt kontek pon kat fb jer...
itupon kebetulan ...
aku na jauhkan diri dari mereka.....
tapi dlm pelahan2 laa kan...
hmmm..
aku da aim satu mende....
na sgt....sampai termimpi2...hahah
na taw per??
PSP...hahah..
oh psp....

part 4....kebenaran....

hmmm.....smlm....kebenaran telah jelas...
sekali lgi kuh dilukai....
lelaki oh lelaki....
nape la korang cam nih..??
smlm aku try na terang kan keadaan sebenar....tetapi....biasa lah...
jawapan die CAM TIPU JER??
adoi...
susa na yakin kan die....
sebb die da mmg susa percayakan org len....
lame tuh aku pon cam dah pasrah....bia jer die...
friends jer laaa....
tp aku tetap curiga ngn die....(sbb kate suke) tah2 main2...huuu
x pe laaa....
huuu...
sempat gak aku bg advise kat die...
semoga tanam kan sedikit sifat kepercayaan dalam diri....
dan pada pasangan....
kalo x..
membujang jer laaa....
then aku kap kat die "thanx sebb penah membahagia kan aku walopon sekejap.."
....
sekali lagi kesedihan untuk lelaki...adoi...nape mereka suke wat begini??hahha
pening pale......huuuu~~

Tuesday, February 9, 2010

LElaki ?? part 3


lelaki???bf??skandal??
hensem?buruk??
jahat??baik??
da bnyk lelaki aku jupe sume x kena ngn aku...
ade jer yg bermasalah...
aku sendiri keliru ngn idup aku...
adekah itu salah aku??
atau si dia??
baru nih ade lelaki ckp die suke kat aku....
perkara tuh mmg x pernah berlaku dalam hidup aku...
xde lagi yg berani cakap kata aku cm tuh....
tp die sudah...
tp ape yg die cakap itu tidak seperti yg die lakukan...
suke??
dari segi kelakuan mmg xde....
itu yg seday....
sekadar lafaz dlm msg...
huuu...
lelaki oh lelaki....
sejauh mane aku boleh percaya pada die???
huuu...aku serah pada takdir....
jika ade jodoh x ke mane....
huu.....

Saturday, February 6, 2010

kisah februari....part 2..


bulan februari???btol ke eja??lantak laa who cares!!
huumm
whats wrong with this month??
masok nih da dua bulan aku penganggur...
bulan paling sedih sekali bg aku...
segala2 nye x berjalan seperti yg telah dirancang....
aku gadoh ngn sahabat baik aku...yg telah lame kenal....
hari ni ari ahad...
aku paling seday...no one msg me???
smlm aku terime laaa berita gumbira gak .aaa
tp....
rini berita itu bkn lg berita gembira...
da ade suke aku...
tp aku tataw....
dan tersalah phm...
die pon x reply msg aku....
call aku...did not answer my call
better aku QUIT laaa kan....
then smlm plan na hang out tp last minute cancel...??
dem!
masing2 bz ngn hal masing....dah sume bz....
rini aku decide na pulang kk....
da lame aku delay trip aku nih...huuu....
for conclusion nyer...
bulan ni wat aku sday gilee....
MOTIF??

Friday, February 5, 2010

kekusutan...part 1....

hmmm..few days ni aku sgt lah seday....
da tataw na luahkn kat sape,.....
aku da tiada sesapa....
so aku post kat sini....
aku rase aku semakin buntu ngn kehidupan dan masalah kehidupan....
semakin hari....semakin sakit hati....jiwa kusut....memikirkan masalah persahabatan....yg bertubi2 dtg tanpa diundang.....
masalaah hidup....
siapa aku sebenarnye???kenapa aku dijadikan begini??
kenapa aku berfikiran begini???terlalu banyk berfikir sampai menimbulkan masalah len...
tidak dinafikan itu datang dari kesalahan aku sendiri.....
tp sebenarnye....aku perlukan sum1 yg memahami aku....bf??x ketemu sampai mati kot..
hmmm
sahabat???aku selalu wat sahabt aku bengang....
disebbkan sikap aku ni x sume org tahan....
aku sedar tuh.....
so hari ini aku putus kan....tidak akan meluahkan masalah aku pada sesiapa hanye pada blog ini....
pernah terfikir x kan hubungi sahabat itu lagi.....
tp aku harus....
selagi aku disini...aku akan terus menggangu hidupnye ...yg bernama sahabt....
aku akan pulang.....agar dapt lupakan beliau....
PENGORBANAN.....

Tuesday, February 2, 2010

ORANG GILAA...



930 pm....

semmalm tragis2....aku kene kejar ngn org gilaaa...indiakat bandar baru sg buloh...
tyme waktu tuh..lam kol 930 pm kot....
huaaa..scary dowh...aku dan kazen aku terus jalan laju dan masok public bank tmpt atm....
die pusing2 area situ....
kitrg tunggu smpi pak cik aku settle hal die....bru kua...
lelaki india membawa air tin...
ku sangka kan mabok...tp air tin tu F&N...x kan kot??haahhaah

1030 pm

aku dtg semula ke bandar baru sg buloh...
na g bayar bil kat mesin atm....
ade lagi sorang laa pulak giler....
dari sifat nye x cm gile...cukop semua nyer...berkasot sarung lagi...
india gak...
mula2 nampak cm ok....
then lame tuh...pehal die jerit2 sorang nih....cm marah2,,....dah mmg sah gilo...aku dgn segera mengunci kereta kuh....
dem...

bak kate pepatah....." RUPA TIDAK MENJAMIN PAPE...."HAHAHA

Monday, February 1, 2010

bace


hmmm agak da lame aku x mengaktifkan diri dalam blogger nih....


xde mase ...tp ade mase ngn farmville...hahah...


skung ni aku kat sungai buloh...umah pak cik aku..


aku skung ni pengnggur terhormat...


terbaik dr LADANG!!!hahaah


rini aku jadi keliru tentang sahabat....


ape itu sahabat.??


sape sahabat???


mengapa ia digelar sahabat??............


apa beza kawan ngn sahabat??


bg aku kawan tuh...hanye semntara....


tp sahabat tuh selamanyer....


aku bnyk kawan.....tp sahabat ade la bape kerat...haha


ade sahabt lame....ade gak yg bru...


yg baru digelar sahabat aku nih....


mcm da lama kenal....


seronok kawan ngn die...besh...


die bnyk bg motivate kat aku..yg sentiasa keliru dalam kehidupan....


yg lame tetap di hati sampai mati....


skung aku na cter yg baru laa kan....


aku x rase korang akan dpt kawan cm die....die sehebat bintang dilangit....


die sehebat matahari yg menyinari sahabat nye...iaitu aku....


tp aku suke wat die bengang....


dgn harapan die x kawan ngn aku lg....hahah


jahat aku kan??tp die sentiasa ok n positive....hmm..


aku ade laa wat satu permintaan kat die....tp mmg susa tol die na tunaikan...


huuaaaa....


tp ak mmg da putus harapan ngn harapan ituh...sday!!!


kawan2....tah laaa.....