ting!

tuan tanah.. fidaLouVeMUsik...

My photo
nothing special about me.... simple jer... kawan2 yg knl aku jer tawu aku jenis cm ner...heheh

Wednesday, February 24, 2010

part 9...teringt kenangan lama...

semalam....aku btol sedih...

ayah dan ibu...perkara paing indah dalam idup semua org...
mereka lah keriangan ....kesempurnaan....mereka pelengkap keluarga...

mase mereka idup....hargai lah mereka....sygi mereka...kenang lah jasa mereka....

MEREKA LAH SEGALANYE....!!!

jangan jadi mcm aku...aku x sempat na membalas jasa mereka...

mereka x sempat melihat aku berjaya..memegang segulung kejayaan....

itu paling sedih...
yg ku x pernah menyangka yg aku akan dapt...
mereka lah paling kuh sygi...
tanpa mereka dlm idup aku...
aku tiada tempat mengadu masalah...
tiada tempt kasih syg....
tiada tempat senyum tawa bersama...
aku x pernah alami semua itu.....
kadang2 tgok family kawan aku ngn mak ayah diorg...

agak sedih..dan cemburu...sebb...tidak pernah alami seperti mereka....

ayah kuh pergi...ketika aku blom mengenali ape itu erti hidup...walaupon...aku maseh kecil...

tp aku amat mengerti pemergian ayahanda x akan kembali...lagi...aku sgt rapat dgn ayah aku...

pemergian beliau aku terasa sehingga kini...aku syg ayah...


ibu ku pula pergi ketika aku bru mengenali erti hidup....

semasa hayat ibu kuh...aku tidak sempat merasai kasih syg nye..kerana ibu ku telah sakit skian lame...namun begitu...aku pernah berguraw senda bersama ibu kuh ,beliau pernah membantu kuh dlm pelajaran... semasa hayatnye.. walaupon...dalam keadaan beliau tidak sihat...tp aku tetap sygi die...rindui nyer...sehingga nafas nye yg terakhir....

aku syg mak....=(
x sume tawu...kisah idup kuh....
tetapi mmg sedih..
mase aku stdy....
mase paper aku last sekali...
btol2 abis exam... mase tuh...aku cm ternampak bygan ibu dan ayh kuh...
tetibe aku menitis air mata....

kat sini aku just na share kat korang betapa penting nye ibu bapa dlm hidup....aku...dan kite...
hayati lah..renung2 kan lah.....
kat cini...aku na share cket pic bersama mereka...

pix bersama ibu kuh...ade tp aku x nak letak sbb waktu beliau tidak shat...hm...












Tuesday, February 23, 2010

part 8...my life become so complicated.....=(


ape yg anda phm sahabat???

apa itu sahabat???

apa itu kawan??sahabat sejati???

mampukah aku jadi sahabat sejat pada kawan2 akuh...??????????

aku rase aku bukan sebaik ituh...aku tidak selayak itu aku rase.....
pe yg aku harus lakukan???

satu lagi masalah....semua kawan da bekerja...??
what happen to me??
penantian yg tidak berkesudahan....
aku di mana???
aku tgh carik diri aku....
mane die fida???
ape nak aku lakukan??
cm ner ni???
xde sape faham aku....=(.....need sum 1.......plzzzzz
i hope 'sum 1 ' tu bff aku...tp mgkin kah???


Saturday, February 20, 2010

part 8....dreaming!????

AKU MIMPI...malam tadi...huaa...beshnyer...

indah dowh...bwk keta nih....

mmg laa keta nih jauh beza ngn keta aku skung....

tp aku akan milikinye....ihihhi....INSYAALLAH....

na tawu???


ni mercedez benz siri SL....huaa..terbaiklah....=)

Thursday, February 18, 2010

part 7 penantian yg mengecewakan.....


HM....

rini aku sgt sedayh dan kecewa....

salah aku ker???

mmg salah aku kot sebb x UNDERSTANDING....

tp aku mmg sedyh...sgt...penantian aku...tiada kesudahan...n mengecewa kan aku...

aku sgt lah KECEWA......

pada mereka aku minx maaf aku bkn kawan yg baik....

mmg aku cannot accept lagi.....

sory to say....the end...~~

Monday, February 15, 2010

journey aku....part 6




taiping!

memulekan perjalanan dengan taiping bersama family...

dengan singgah sedara mara kat dlAm zoo TAIPING...hahaha...aku x g malam nati x napak....NITE SAFARI....motif??????????



gerik....tempat kelahiran kuh....ingt na jumper ex bf kat sane....suddenly...pe jadi...hampeh...na tgok pe jd??jap...


ini sekolah kuh tersayg....huaa....
ni la rumah yg aku penah tinggal ..dulu...

tp da x cm rumah....tidak berbumbung lagi sedayh....dowh...huaaa....
then aku sambung journey g penang...lalu kedah....besh...negeri jelapang padiiiiiiiiii...huauhuau

Wednesday, February 10, 2010

part 5...sehari yg busan...kisah lama da jadi sejarah....

hmmm...
bile dah tawu kebenaran....
aku pon tidak lagi kaco die lg....
x ganggu die lg...
bkn die jer....kawan2 aku pon aku da x kontek...
kalo dpt kontek pon kat fb jer...
itupon kebetulan ...
aku na jauhkan diri dari mereka.....
tapi dlm pelahan2 laa kan...
hmmm..
aku da aim satu mende....
na sgt....sampai termimpi2...hahah
na taw per??
PSP...hahah..
oh psp....

part 4....kebenaran....

hmmm.....smlm....kebenaran telah jelas...
sekali lgi kuh dilukai....
lelaki oh lelaki....
nape la korang cam nih..??
smlm aku try na terang kan keadaan sebenar....tetapi....biasa lah...
jawapan die CAM TIPU JER??
adoi...
susa na yakin kan die....
sebb die da mmg susa percayakan org len....
lame tuh aku pon cam dah pasrah....bia jer die...
friends jer laaa....
tp aku tetap curiga ngn die....(sbb kate suke) tah2 main2...huuu
x pe laaa....
huuu...
sempat gak aku bg advise kat die...
semoga tanam kan sedikit sifat kepercayaan dalam diri....
dan pada pasangan....
kalo x..
membujang jer laaa....
then aku kap kat die "thanx sebb penah membahagia kan aku walopon sekejap.."
....
sekali lagi kesedihan untuk lelaki...adoi...nape mereka suke wat begini??hahha
pening pale......huuuu~~

Tuesday, February 9, 2010

LElaki ?? part 3


lelaki???bf??skandal??
hensem?buruk??
jahat??baik??
da bnyk lelaki aku jupe sume x kena ngn aku...
ade jer yg bermasalah...
aku sendiri keliru ngn idup aku...
adekah itu salah aku??
atau si dia??
baru nih ade lelaki ckp die suke kat aku....
perkara tuh mmg x pernah berlaku dalam hidup aku...
xde lagi yg berani cakap kata aku cm tuh....
tp die sudah...
tp ape yg die cakap itu tidak seperti yg die lakukan...
suke??
dari segi kelakuan mmg xde....
itu yg seday....
sekadar lafaz dlm msg...
huuu...
lelaki oh lelaki....
sejauh mane aku boleh percaya pada die???
huuu...aku serah pada takdir....
jika ade jodoh x ke mane....
huu.....

Saturday, February 6, 2010

kisah februari....part 2..


bulan februari???btol ke eja??lantak laa who cares!!
huumm
whats wrong with this month??
masok nih da dua bulan aku penganggur...
bulan paling sedih sekali bg aku...
segala2 nye x berjalan seperti yg telah dirancang....
aku gadoh ngn sahabat baik aku...yg telah lame kenal....
hari ni ari ahad...
aku paling seday...no one msg me???
smlm aku terime laaa berita gumbira gak .aaa
tp....
rini berita itu bkn lg berita gembira...
da ade suke aku...
tp aku tataw....
dan tersalah phm...
die pon x reply msg aku....
call aku...did not answer my call
better aku QUIT laaa kan....
then smlm plan na hang out tp last minute cancel...??
dem!
masing2 bz ngn hal masing....dah sume bz....
rini aku decide na pulang kk....
da lame aku delay trip aku nih...huuu....
for conclusion nyer...
bulan ni wat aku sday gilee....
MOTIF??

Friday, February 5, 2010

kekusutan...part 1....

hmmm..few days ni aku sgt lah seday....
da tataw na luahkn kat sape,.....
aku da tiada sesapa....
so aku post kat sini....
aku rase aku semakin buntu ngn kehidupan dan masalah kehidupan....
semakin hari....semakin sakit hati....jiwa kusut....memikirkan masalah persahabatan....yg bertubi2 dtg tanpa diundang.....
masalaah hidup....
siapa aku sebenarnye???kenapa aku dijadikan begini??
kenapa aku berfikiran begini???terlalu banyk berfikir sampai menimbulkan masalah len...
tidak dinafikan itu datang dari kesalahan aku sendiri.....
tp sebenarnye....aku perlukan sum1 yg memahami aku....bf??x ketemu sampai mati kot..
hmmm
sahabat???aku selalu wat sahabt aku bengang....
disebbkan sikap aku ni x sume org tahan....
aku sedar tuh.....
so hari ini aku putus kan....tidak akan meluahkan masalah aku pada sesiapa hanye pada blog ini....
pernah terfikir x kan hubungi sahabat itu lagi.....
tp aku harus....
selagi aku disini...aku akan terus menggangu hidupnye ...yg bernama sahabt....
aku akan pulang.....agar dapt lupakan beliau....
PENGORBANAN.....

Tuesday, February 2, 2010

ORANG GILAA...



930 pm....

semmalm tragis2....aku kene kejar ngn org gilaaa...indiakat bandar baru sg buloh...
tyme waktu tuh..lam kol 930 pm kot....
huaaa..scary dowh...aku dan kazen aku terus jalan laju dan masok public bank tmpt atm....
die pusing2 area situ....
kitrg tunggu smpi pak cik aku settle hal die....bru kua...
lelaki india membawa air tin...
ku sangka kan mabok...tp air tin tu F&N...x kan kot??haahhaah

1030 pm

aku dtg semula ke bandar baru sg buloh...
na g bayar bil kat mesin atm....
ade lagi sorang laa pulak giler....
dari sifat nye x cm gile...cukop semua nyer...berkasot sarung lagi...
india gak...
mula2 nampak cm ok....
then lame tuh...pehal die jerit2 sorang nih....cm marah2,,....dah mmg sah gilo...aku dgn segera mengunci kereta kuh....
dem...

bak kate pepatah....." RUPA TIDAK MENJAMIN PAPE...."HAHAHA

Monday, February 1, 2010

bace


hmmm agak da lame aku x mengaktifkan diri dalam blogger nih....


xde mase ...tp ade mase ngn farmville...hahah...


skung ni aku kat sungai buloh...umah pak cik aku..


aku skung ni pengnggur terhormat...


terbaik dr LADANG!!!hahaah


rini aku jadi keliru tentang sahabat....


ape itu sahabat.??


sape sahabat???


mengapa ia digelar sahabat??............


apa beza kawan ngn sahabat??


bg aku kawan tuh...hanye semntara....


tp sahabat tuh selamanyer....


aku bnyk kawan.....tp sahabat ade la bape kerat...haha


ade sahabt lame....ade gak yg bru...


yg baru digelar sahabat aku nih....


mcm da lama kenal....


seronok kawan ngn die...besh...


die bnyk bg motivate kat aku..yg sentiasa keliru dalam kehidupan....


yg lame tetap di hati sampai mati....


skung aku na cter yg baru laa kan....


aku x rase korang akan dpt kawan cm die....die sehebat bintang dilangit....


die sehebat matahari yg menyinari sahabat nye...iaitu aku....


tp aku suke wat die bengang....


dgn harapan die x kawan ngn aku lg....hahah


jahat aku kan??tp die sentiasa ok n positive....hmm..


aku ade laa wat satu permintaan kat die....tp mmg susa tol die na tunaikan...


huuaaaa....


tp ak mmg da putus harapan ngn harapan ituh...sday!!!


kawan2....tah laaa.....